Look for a sales shop
AVISHAI COHEN TRIO
  • AVISHAI COHEN TRIO

  • Available in :
  • 10 YEARS GENTLY DISTURBED
  • Jazz
  • on 2018/9/2 at 8:00 PM
  • € 39.00
etoile See all news about your artist

Op 2/09/18 komt Avishai Cohen met zijn trio (pianist Shai Maestro en drummer Mark Guiliana), ze brengen '10 YEARS GENTLY DISTURBED' (een plaat waarmee ze 10 jaar geleden bekend werden). En op 2/11/18 komt Avishai met de voorstelling '1970' en een andere bezetting (Noam David op drums, Shai Bachar op keyboard en Marc Kakon op gitaar + Karen Malka, zang). Tickets zijn afzonderlijk te koop.

Tien jaar geleden verscheen het fantastische album Gently Disturbed. Van zodra het uitkwam, werd het onthaald als een meesterwerk. Tien jaar later wordt het beschouwd als een mijlpaal in de jazz. Speciaal voor dit jubileum omringt de Israëlische contrabassist Avishai Cohen zich opnieuw met pianist Shai Maestro en drummer Mark Guiliana (die je ook kent als drummer op David Bowie's laatste plaat Blackstar of van z'n samenwerking met Brad Mehldau). Het originele trio reist de wereld rond voor een beperkt aantal exclusieve optredens. Wie getuige wil zijn van dit eerbetoon aan hun grensverleggende plaat, krijgt op zondag 2 september een gouden kans in De Roma. Het is namelijk de enige keer dat ze samen op het podium staan in de Benelux. 

Met Gently Disturbed schreven de drie jonge muzikanten in 2008 meteen een stuk jazzgeschiedenis. “Toen Shai, Mark en ik de studio indoken voor de opnames, besefte ik dat we geweldige muziek aan het maken waren”, aldus Cohen. “Maar dat het zo’n invloedrijk album zou worden, had ik nooit kunnen dromen.” Ook voor Shai Maestro betekende de samenwerking met Cohen en Guiliana een keerpunt. “Ik was pas 19 tijdens de opnames. Deze plaat zit boordevol jong enthousiasme. Ze is een weerafspiegeling van onze persoonlijkheid toen. Nu zijn we tien jaar verder. Ik kijk vol verwondering uit naar wat tien jaar persoonlijke én muzikale ontwikkeling ons hebben gebracht: als muzikant én als mens.”

De muziek die Cohen met Gently Disturbed schreef, verrast en zalft. De 11 nummers zitten vol kracht en dynamiek. Ze dagen uit en nemen je tegelijkertijd mee op een zachte, harmonieuze trip. Een prachtplaat, gebracht door drie aanstekelijke jazzmuzikanten op de top van hun kunnen

Alert subscription

Subscription to alerts helps you to be informed as soon as one of your favorite artist or team event is available for booking. You can also be informed of a venue programmation. Know more

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
Avishai Cohen (contrebasse)

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
DE ROMA (Borgerhout)
Add