Look for a sales shop
  • THE ALBUM LEAF

  • Pop-rock/Folk
  • on 2016/10/23
Be the first to post a review!
So bad? Not very good It's ok Good Top !
  • € 14.50

Currently not on sale

Enter you email address to be informed if extra tickets are available

To be informed of the imminent opening of ticket sales, Give us your email

To learn more about this service, click here

etoile See all news about your artist

Begonnen als het soloproject van Jimmy LaValle (voor de quizzers: gitarist bij postrockband Tristeza, zie ook The Black Heart Procession en The Locust) groeide The Album Leaf in de eerste jaren van de noughties uit tot een volwaardige band met een unieke sound. Gekenmerkt door meanderende composities waarin piano en strijkers de dans aangaan met digitale clicktracks en field recordings construeerde de groep ambient/electronica gebouwd op stevige postrockfundamenten.

 The Album Leaf kondigde in het voorjaar met singles ‘New Soul’ en ‘Back To The Start’ een nieuwe plaat aan. ‘Between Waves’ komt in augustus uit op Relapse Records en is het eerste volwaardige album van de band sinds 2010. Het concert bij Cactus is een exclusief Belgisch concert. Spannend!

Met ‘In A Safe Place’ (2004, Sub Pop) en ‘Into The Blue Again’ (2006, Sub Pop) sloot het Belgische Duysterpubliek LaValle in het hart. Internationaal werd The Album Leaf een force met bijdragen aan de soundtracks van populaire series als The OC en CSI Miami. Er kwamen nog filmscores (o.a die van ‘Spring’, samen met Sigur Rós) en een samenwerking met Sun Kil Moon: ‘Perils From The Sea’ (2013)

Alert subscription

Subscription to alerts helps you to be informed as soon as one of your favorite artist or team event is available for booking. You can also be informed of a venue programmation. Know more

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
The Album Leaf

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
CACTUS CLUB @ MAZ (BRUGGE)
Add