Look for a sales shop
THE CAT EMPIRE
  • THE CAT EMPIRE

  • Pop-rock/Folk
  • on 2016/11/10 at 8:00 PM
Be the first to post a review!
So bad? Not very good It's ok Good Top !
  • € 26.00

Currently not on sale

Enter you email address to be informed if extra tickets are available

To be informed of the imminent opening of ticket sales, Give us your email

To learn more about this service, click here

etoile See all news about your artist

THE CAT EMPIRE 

The Cat Empire spelen geen gitaar, hebben geen definieerbare stijl en al zeker geen matchende haarsnit, maar net daarom hebben ze zich op een unieke plaats gezet in het muzieklandschap. Zet hen op eender welk podium in de wereld, ze zetten het publiek gegarandeerd aan tot bewegen. Meer nog: ze zorgen ervoor dat het publiek helemaal lósgaat.


In de eerste jaren en na hun eerste grote release (‘The Cat Empire’, 2003) werd hun muziek vaak omschreven als jazz/reggae/funk/latin/gypsy/hip hop. Moeilijk te beschrijven en onmogelijk om in één hokje te stoppen. En dat is zo gebleven. Als het publiek maar danst en plezier heeft. Op het nieuwe album ‘Rising With The Sun’ heerst er dan ook een uniek gevoel: een gevoel van prachtige chaos, vol glorieuze kleuren, exotische ritmes en knallend vuurwerk.


Er zal dus nooit één woord zijn om het genre van The Cat Empire te beschrijven, maar de essentie is altijd al hetzelfde gebleven: liedjes die je gegarandeerd doen dansen en muziek die je meeneemt in een grote kleurrijke show. Smeer die dansbenen al maar in tegen 10 november!

TINPAN ORANGE SUPPORT ACT

Tinpan Orange, ofte ‘Melbourne’s indiefolk-darlings’. De combinatie van Emily’s engelenstem met broer Jesse’s gevoelige gitaarmelodieën en de flamboyante vioolsnaren van Alex zorgt voor 60’s folk met een melancholische en speelse toets. Ze wonnen Triple J Unearthed met hun catchy popsingle ‘Barcelona’ en ‘Over The Sun’ werd in 2013 ook nog genomineerd voor The Age Music Victoria Genre Award voor Beste Folk Roots Album. Als dat bij u nog geen belletje doet rinkelen, zal het volgende zeker en vast een ‘Aha!’ bij je oproepen: Emily’s stem werd gebruikt in de Metro-advertentie én één van de grootste virale hits ooit ‘Dumb Ways To Die’ (2013). Ze stonden al op het podium met o.a. Martha Wainright en speelden al verschillende keren op binnen- en buitenlandse festivals. Dat het een mooie avond wordt, hoeven we u alvast niet te zeggen!

Alert subscription

Subscription to alerts helps you to be informed as soon as one of your favorite artist or team event is available for booking. You can also be informed of a venue programmation. Know more

Vous pouvez vous inscrire aux alertes artistes suivantes
The Cat Empire

Vous pouvez vous inscrire aux alertes salles suivantes
HET DEPOT (LEUVEN)
Add