• Home
  • Musique/Concerts

  • Pop-Rock/Musique électronique
  • Pop-rock/Folk
  • ISBELLS + MARBLE SOUNDS

ISBELLS + MARBLE SOUNDS 20 jaar Zealrecords

(0 Customer reviews )

Available with your ticket

  • E-ticket
  • Free in-store delivery

Price 21¤00

Description

[UITGESTELD - NIEUWE DATUM: 21/10/2021]

Door de coronacrisis moet De Roma de deuren in 2020 noodgedwongen sluiten. Het concert van Isbells en Marble Sounds, dat gepland stond voor 1 december, wordt verplaatst naar 21 oktober 2021.

Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht. 
____

Melancholische folkpop voor fans van Bon Iver, Fleet Foxes, Ben Howard en The Bony King of Nowhere.

Zealrecords wordt 20! Ontstaan vanuit een passie voor vinylsingles (7’’), met artiesten uit binnen- én buitenland, is Zealrecords de voorbije twintig jaar uitgegroeid tot hét platenlabel voor jong Belgisch talent. Onder meer Wouter Dewit, Low Vertical, Renée, Raketkanon en Sunday Bell Ringers vonden er onderdak. Als geen ander slaagt Zealrecords erin om Belgische artiesten te lanceren. Zo ook Isbells en Marble Sounds, groepen die met hun breekbare folkpop luisteraars betoveren van New York, over Taipei, tot in Antwerpen.

Op 6 mei staan Isbells en Marble Sounds broederlijk naast elkaar in De Roma, om samen twintig jaar Zealrecords te vieren.

Met Sosei verscheen dit voorjaar de vijfde, langverwachte plaat van Isbells. Het album staat symbool voor de herwonnen levensvreugde en goesting van frontman Gaëtan Vandewoude, na een moeilijke periode. De toevoeging van synths, elektronische soundscapes en prominente, bijna tribale drums, klinkt Isbells op Sosei warmer en rijker dan ooit. Het is geen conceptalbum zoals bijvoorbeeld voorganger Billy dat was. Het is een verzameling verhalen. Over verdriet en hoop, over leven en dood. Tegelijk is het een ode aan de filosofie, met verwijzingen naar een Japanse poëet en een Boeddhistische priester.

Met The Advice to Travel Light kwam vorig jaar de vierde plaat van Marble Sounds uit. Het is het resultaat van het tweejarige verblijf van zanger en producer Pieter Van Dessel in Canada en een terugkeer naar de roots van Marble Sounds: introspectieve gitaarsongs die onder je huid kruipen en daar lange tijd blijven zitten. Op Record Store Day 2020 (18 april 2020) plant Marble Sounds een exclusieve vinyl release met enkele outtakes en tracks die eerder enkel op compilaties of als Japanse bonus tracks verschenen. In De Roma komt de veelzijdigheid van Marble Sounds aan bod: zowel de stevige catchy rock tunes als de meer ingetogen, akoestische vibe.

Overview

This way !

Locate
an hall
Turnhoutsebaan 286 , 2140 BORGERHOUT - See calendar

Handicap access : no

Customer reviews

ISBELLS + MARBLE SOUNDS

0 / 5
1
0
2
0
3
0
4
0
5
0

ARTISTS