• Home
  • Musique/Concerts

  • Pop-Rock/Musique électronique
  • Pop-rock/Folk
  • TORGEIR WALDEMAR

TORGEIR WALDEMAR + support: Dries

Available with your ticket

  • E-ticket
  • Free in-store delivery

Price 14¤00

The show initially scheduled for : 05/05/2021 at 20:00:00
DE ROMA
Turnhoutsebaan 286
2140 BORGERHOUT
is reported to : 04/05/2022 at 20:00:00
DE ROMA
Turnhoutsebaan 286
2140 BORGERHOUT

Description

[UITGESTELD - NIEUWE DATUM: 4/05/2022]

Door de aanhoudende coronapandemie wordt het concert van Torgeir Waldemar verplaatst van woensdag 5 mei 2021 naar woensdag 4 mei 2022. 

Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. 
Tickethouders worden persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht in verband met de praktische afhandeling.

___

Dat de beste Americana de laatste jaren uit Scandinavië komt, is sinds de veroveringstocht van Daniel Norgren al lang geheim meer. De boomlange Noor Torgeir Waldemar (mét onafscheidelijke vikingbaard) verraste in 2014 met een prachtige, goudeerlijke singer-songwriterplaat die zo uit het Californië van de jaren ’70 had kunnen komen. Neil Young en Gram Parsons zijn nooit ver weg, maar ook meer hedendaagse troubadours als José González of Tom McRae hoor je terug in de countrysnik die Waldemars stem kenmerkt. Ook zijn tweede album, No Offending Borders (2017), werd uitstekend onthaald in de pers. Een stevigere plaat, waar Torgeir Waldemars achtergrond als gitarist in verschillende rockbands doorklinkt. Op Jamais Vu (2018) hoor je vijf herwerkte songs, hetzij elektrisch of akoestisch. Waldemar bewijst op die plaat zijn diversiteit als artiest. “Songs blijven nooit stil staan. Na jaren ze live te hebben gespeeld, zijn ze blijven evolueren, ver weg van waar ze ooit begonnen zijn. Daardoor ervaar ik geregeld een ‘jamais vu’, waaruit deze nieuwe plaat is ontstaan.”, aldus Waldemar.

In januari 2019 deed Torgeir Waldemar voor het eerst België aan, met een tour langs kleine, propvolle zaaltjes vol ademloos luisterende fans. Wie erbij was herinnert zich die avonden ongetwijfeld nog levendig. Enola.be ging luisteren in Eeklo en schreef achteraf “Sylvia (Southern People)” ontaarde in een niets ontziende orkaan van vuig gitaarwerk en ontspoorde orgelklanken terwijl de ritmesectie de boel helemaal in de fik stak. Het contrast met slotnummer “I See The End” — Waldemar: “ik vind het principe van bisnummers maar niets” — kon bezwaarlijk groter zijn. Enkel begeleid door akoestische gitaar en de achtergrondzang van zijn drie bandleden, zorgden de Noren voor een ingetogen, maar passend einde. De vikings kwamen naar Eeklo, zagen, en overwonnen.

Begin 2020 bracht Torgeir Waldemar zijn vierde plaat Love uit, waarvan de eerste single "Leaf In The Wind" alvast alleen maar goeds beloofde.

Overview

This way !

Locate
an hall
Turnhoutsebaan 286 , 2140 BORGERHOUT - See calendar

Handicap access : no

ARTISTS